lauantai 5. tammikuuta 2013

Paperirulla-askartelua

Yleensä saan inspiraation askarteluun jostakin lehdestä. Tällä kertaa askarteluidea löysi minut pikkusiskoni välityksellä. Olin vierailemassa vanhempieni luona, kun näin pirteästi maalatun tähden roikkuvan uunin edessä. Se herätti kiinnostukseni, joten menin tarkastelemaan sitä lähemmin. Lopulta hoksasin, että se oli tehty vessapaperirullasta.

Ekologisena henkilönä innostuin ajatuksesta ja päätin itsekin muuttaa pahvisen rullan koristeelliseksi tähdeksi. Oma tähteni on (ainakin toistaiseksi) hyvin pelkistetty, mutta pidän siitä juuri sellaisena. Kyseinen tähti on helppo tehdä. Sakaroiden paksuuden voi valita itse. Mitä paksummat sakarat, sitä enemmän pahvirullia kuluu. Oma tähteni vaati vain yhden rullan.En kirjoita erikseen tähden teko-ohjeita, koska omasta mielestäni kuva kertoo hyvin, miten tähti on rakennettu. Vaikka kiinnitin osat toisiinsa langan avulla, ujutin myös liimaa osien väliin, jotta kokonaisuus pysyisi mahdollisimman kauniina ja hyvänä. Oma tähteni on spray-maalattu hopealla värillä, mutta ehostukseen voi käyttää mitä tahansa maalia, kangasta tai vaikka paperia. Valmiiseen tähteen voi liimata koristeita oman halun mukaan, mikäli pelkkä tähti näyttää omasta mielestä turhan yksinkertaiselta.

Kesäisemmästä kuviosta innostuneet voivat liimata tähden keskelle ympyrän, pullonkorkin tai vaikka napin, jolloin tähdestä muuttuu kukka. Mahdollisuudet ovat rajattomat – ja kustannukset mitättömät.

Hieman monimutkaisemmasta pahvirulla-askartelusta kiinnostuneita varten lisään loppuun erilaisia kuvia vessapaperirulla-töistä.


flickriver.com:

decocrush.fr:
ankarascene.com:

7 kommenttia:

 1. Mulle 70-luvun lapsena tulee vessapaperirullista mieleen lähinnä ala-asteen askarteluhirvitykset, mutta nämähän on ihan oikeasti hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vierastin ajatusta itsekin ensin. En kyennyt olemaan ajattelematta ala-asteella askarreltuja lampaita ja lehmiä, joiden keho muodostui pahvirullasta. (Ainakin omani näyttivät aina epämääräisiltä.) Loppujen lopuksi päädyin samaan johtopäätökseen kuin sinä: paperirulla-askartelu voi tuottaa todella kauniinkin tuloksen.

   Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Ihan turhaa hukataan hyvää materiaalia. Olen jo vuosia käyttänyt kyseisiä rullia hyötykäyttöön, juurikin askarteluissa ja korite-esineiden teossa. Kehitin jopa leikkurin, jolla saa tasalevyisiä renkaita, näin on lopputulos siistimpi. Maalidippaus kovettaa hyvin rullan ja tekee siitä kestävämmän. Vain taivas rajana näiden rullien kanssa, vieläpä lähes ilmaiseksi. Monikaan ei ole uskonut että töissä on käytetty vain rullia. Inspiroivaa joulun aikaa kaikille samanhenkisille askartelijoille. Tiptap! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, talousjätteen seasta löytyy todella paljon askartelumateriaalia, mikäli vain hieman venyttää mielikuvitustaan! :) En olekaan koskaan miettinyt paperirullien kovetusta. Mielenkiintoinen ajatus!

   Kiitos samoin - hyvää joulunodotusta!

   Poista
 3. Miten sait maalattua spraymaalilla? Olen ostanut kolme eri merkkistä valkoista acryllimaalia ja ne kaikki vaan imeytyy hylsyyn eikä väriä jää pintaan. En haluais maalata jokaista terälehteä erikseen, kun tarkoitus oli tehä vähän isompi viritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spraymaalilla värjääminen onnistui hienosti. Toisaalta yhtä hyvin olen onnistunut maalaamaan akryyliväreillä paperirullia. Oletko varma, että et ole vahingossa ostanut akvarellivärejä (niitä käytetään veden kanssa: vesivärit), vaan nimenomaan akryylivärit (yleensä ilman vettä)? Miten on käynyt, jos olet maalannut useamman kerroksen? Kyllä akryylin pitäisi sellaisenaan jäädä pahville heti ensimmäisellä kerralla.

   Poista
  2. Tai tietenkin voisin kuvitella, että valkoista saatetaan tarvita useampi kerros jo vaaleuden tähden. Kyllä sen silti pitäisi jäädä pinnalle vähintään kahden kerroksen jälkeen. Mutta siis: ilman vettä!

   Poista