tiistai 1. tammikuuta 2013

Ranteeseen kiinnitettävä neulatyyny


Ohje kuvan neulatyynyyn:

1. Leikkaa kankaasta vähintään CD-levyn kokoinen kappale. Huolittele reunat. Koristele haluamallasi tavalla. Harsi reunat suppuun, täytä pumpulilla ja ompele käsin kiinni.

2. Leikkaa pahvista ympyrä, jonka halkaisija on pienempi kuin neulatyynyn halkaisija. Päällystä pahviympyrä kankaalla haluamallasi tavalla. (Itse käytin samanlaista tekniikkaa kuin itse neulatyynyä tehdessä.)

3. Mikäli haluat neulatyynystä ranteeseen kiinnitettävän, pohjakappaleen ja tyynyn väliin tulee kiinnittää nauha tai kumilenkki. Kappaleiden väliin voi myös ommella esimerkiksi pitsiä koristeeksi.

4. Ompele käsin pohjakappale kiinni neulatyynyn alaosaan. (Kappaleiden kiinnittämisen yhteydessä väliin jäävät mahdollinen pitsi sekä nauha/kumilenkki.)

Neulatyyny on valmis!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Todella kaunis neulatyyny. Minullakin on haaveissa tehdä tuollainen ranteeseen kiinnitettävä versio, mutta nyt minulla on saippuanteon opettelu fiilis päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Saippuan valmistus on mielenkiintoista. Isoäitini kanssa tutustuin vanhaan, suvussa kulkeneeseen reseptiin. Onnea ja iloa touhujesi pariin! :)

   Poista