perjantai 15. helmikuuta 2013

Jääkoristeita


Kaikenlaiset jäästä tehdyt koristeet ovat olleet kovassa huudossa viime vuosina. Päätin itsekin kokeilla muutamaa ideaa näin talven kunniaksi. 

Olisin kovin mielelläni jäädyttänyt kiekkoja, joiden sisällä on pitsiä, mutta en tietenkään hennonut uhrata aarteitani ulkoilman armoille. Askartelin kuitenkin muutamia värillisiä kiekkoja kokeillessani, miten eri aineet sopivat jäädyttämiseen. Alla kuva kiekosta, jonka keltainen sävy syntyi greipin kuoresta sekä currysta. 


Ymmärtääkseni jo kuuden tunnin jäädytys riittää tällaisiin askarteluihin, mutta pidin kaikkia jäätöitä yön yli pakkasessa. 

Nuorimman pikkusiskoni kanssa askartelin jääkulhon maasta löydetyistä luonnonmateriaaleista. Työstä ei tullut kovin kestävä, koska käytimme materiaaleja niin runsaasti, että itse jäälle ei jäänyt paljon tilaa. Opimme kuitenkin tästä erheestä; seuraava onnistui paljon paremmin!Jääkulhon tekemiseen tarvitaan kaksi sisäkkäin mahtuvaa muovikulhoa (Tupperware-astiat käyvät hyvin), joiden väliin jää vähintään 2 senttimetriä rakoa. Mitä enemmän kokoeroa kulhoilla on, sitä paksumpi jääkulhosta tulee. Jotkin ohjeet neuvovat käyttämään lasisia astioita, mutta omasta mielestäni muovin käyttäminen on kaikin puolin turvallisempaa. 

Kulhot asetetaan sisäkkäin. Väliin jäävä tila täytetään vedellä sekä omavalintaisella materiaalilla. Kun tämä on tehty, kulhot täytyy saada pysymään oikeassa asennossa. Kulhojen ympäri voi esimerkiksi kieputtaa teippiä pakastuksen ajaksi. Minä ja siskoni kuitenkin asetimme lautasen kulhojen päälle painoksi. Hienosti toimi!

Alla (ja julkaisun alussa) olevasta, koreimmasta kulhosta en voi ottaa kunniaa. Punaiseksi askarreltu jääkulho on pikkusiskoni (9 vuotta) itse toteuttama sekä suunnittelema. Hän kuitenkin antoi minulle luvan julkaista kuvan työstään. Kaunista jälkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti