sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lasipurkkeja

Moni materiaali on niin kaunista itsessään, että sitä voi käyttää sellaisenaan. Lasipurkkien, kynttilän ja itse valitun rekvisiitan avulla on mahdollista luoda juuri omannäköinen koristeasetelma, joka on helppo purkaa/muuttaa.

Tarvitset:

2 puhdasta lasipurkkia, jotka mahtuvat sisäkkäin
kynttilän, jonka tulee mahtua pienemmän lasipurkin sisään
omavalintaista rekvisiittaa

Aseta kynttilä pienemmän lasipurkin sisään. Tämän jälkeen laita pienempi purkki suuremman purkin sisään. (Purkkien pohjien väliin voi laittaa pehmustetta, jos pelkää lasien hajoavan.) Omavalintainen rekvisiitta asetetaan lasipurkkien seinien väliin jäävään tilaan.

Koska omavalintainen rekvisiitta ei ole suorassa yhteydessä tuleen, palovaara ei ole välitön. Muista joka tapauksessa aina valvoa kynttilöitä!

Sinistä harsoa purkkien välissä:


Kuusenoksia sekä kaarnaa purkkien välissä:Mikäli et halua asettaa lasipurkkeja sisäkkäin, voit koristella ne yksittäinkin. Jo pieni ehostus muuttaa purkin ilmeen:


Kynttilöiden alle voi laittaa hiekkaa, kiviä tai lasihelmiä, mikäli haluaa. Itse en yleensä käytä soraa (paitsi tuikkujen kanssa), koska sitä ei voi käyttää uudestaan, jos steariini sulaa sen joukkoon. Kerään myös ylimääräisen steariinin talteen, joten senkin täytyy pysyä puhtaana.

2 kommenttia: