sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Muovipussin taitteluohje

Tämän helpon ja yksinkertaisen taitteluohjeen avulla saat muovipussisi mahtumaan pieneen tilaan. Sama ohje pätee kaikenkokoisiin ja -muotoisiin kasseihin.

Levitä muovipussi litteäksi, silota rypyt ja painele ilma pois pussista. Muovipussi tulisi saada sellaiseen muotoon kuin se on kaupassa ennen ostoa.


Taita pussi kaksinkerroin pituussuunnassa. (Ilmaa tulee painella ulos aina tarpeen tullen. Asiasta ei enää mainita erikseen.)


Taita pussi vielä kerran kahtia pituussuunnassa. (Jos taittelet samanlaista kassia kuin mallikuvassa, tuloksena pitäisi nyt olla suurin piirtein kantokahvan levyiseksi taiteltu pussi.)


Seuraavaksi siirrytään työstämään muovipussista kolmiota. Aloita taittelu pussin pohjasta, jotta saat mahdollisesti pussiin jäävän ilman paineltua ulos. Taittele kolmioita kuvien osoittamalla tavalla.


Älä taittele muovipussia aivan loppuun saakka. (Ei haittaa, vaikka ylimääräistä jäisi paljonkin, koska se käytetään kolmion sulkemiseen. Mallikuvassa ylitse jäävä osa jäi hieman lyhyeksi. Sillä kuitenkin pärjää juuri ja juuri.)


Kun muovipussikolmion ottaa käteen, voi huomata, että sen sivuille on taittelun tuloksena syntynyt "taskuja". Ylitse jäänyt osa tungetaan tällaiseen "taskuun", jolloin kolmio pysyy kasassa.


Nyt muovipussi on taiteltu!

6 kommenttia:

 1. siis kertakaikkiaan! Tätä kikkaa kannattaa heti alkaa käyttää :D olen taitellut muovikassit neliön muotoon, mutta tuossa on tuo kiva tasku-idea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Neliön muotoon? Wautsi - en olekaan kuullut/nähnyt sellaista ohjetta koskaan. Muuton yhteydessä tästä taittelusta oli paljon hyötyä, koska muovipusseja pursusi joka paikasta. :'D Nykyään muovipussitelineeni näyttää aika hylätyltä, koska näin taiteltuna pussit menee niin pieneen tilaan, ettei niitä tunnu olevan paljoa! Hahah!

   Poista
  2. no eipä siinä olekaan mitään kovin ihmeellistä, oon vaan taitellu ne neliön/suorakaiteen muotoon ja laittanu astiaan vierekkäin niin eivät purkaudu. Niissä siis ei ole tota taskuideaa, että pysyisivät kasassa.

   Poista
  3. Ahaa! Ymmärsin siis väärin. Kiitos selvennyksestä. :)

   Poista
 2. Tää oli mahtava oppia vihdoin kun oon kadehtinu kaveria niin ku se on tehny niitä koteloita ja minä en osannu ja tää on kyllä tosi selkee ohje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että ohjeesta on ollut hyötyä. :)

   Kiitos kommentista ja iloa taitteluihisi!

   Poista