torstai 28. helmikuuta 2013

Muovipussista narua

Aina välillä muovipussi hajoaa niin pahasti, ettei sitä voi käyttää edes roskapussina. Olen kylmästi heittänyt kauppakassit roskakoriin tällaisissa tilanteissa. Lähiaikoina olen pohtinut, voisiko muovipusseja käyttää vielä jollakin tavalla hyväksi.

Näin päädyin kokeilemaan, josko muovipussista voisi leikellä virkattavaa narua. Ensimmäinen yritykseni ei ollut kovin ekologinen, sillä leikkelin käyttämättömän jätesäkin. Etenin ylhäältä alaspäin spiraalimaisesti. Tälla tavalla sain narusta yhtenäisen ja mutkattoman. Yritin piirtää Paintilla demonstroivan kuvan.
En kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, minkä levyistä narua leikkasin. Kärsimättömyyteni sabotoi työntekoa, joten paikoitellen naru jäi hieman kapeahkoksi. Pyrin joka tapauksessa noin 2-3 senttimetriin. Narusta virkkasin tähtiä, joista tahtomattani tuli meritähtien näköisiä - siskoni huomautus. Äitini sai mielenkiintoisen idean muovipussinarusta. Hän ajatteli, että muovia virkkaamalla voisi tehdä aika hauskan maton esimerkiksi parvekkeelle kesäksi. Materiaali tuntuisi varmasti miellyttävältä, eikä matto voisi mennä pilalle esimerkiksi sateella. Ehkä äitini idea hahmottuu seuraavaksi ikuisuusprojektiksi päässäni.

2 kommenttia:

 1. Kyllä meillä ainakin kotoa löytyy muovipusseista kudottuja mattoja, ainakin pitkä aikaisen käytön jalkeen tuntuu jalan alla ihan hyvältä! :)

  Seuraavaks sun pitää tehdä jotain kahvipaketeista! Ellet oo jo tehnyt, en vielä ole tullut vastaikkain sen kanssa siis.

  t. HannaW

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että sellaisia on mahdollista tehdä! Vierastin ajatusta juuri sen takia, että en ollut varma, kestääkö muovipussimatto. Ei muuta kun siis vain kokeilemaan! :)

   Tein yläasteella Juhla Mokka -korin, mutta se meni pilalle käytössä ja äiti heitti sen roskiin. Yllättäen en silloin tajunnut kuvata sitä. Kerään kahvipaketteja koko ajan juurikin tätä juttua varten! Ja kun nyt aiheesta puhutaan, niin sattumoisin voin paljastaa, että tossa vieressä olohuoneen lattialla odottaa hopeinen kori (nurinkurin käännetyistä kahvipaketeista tehty) viimeisiä punontoja ja loppusilausta. Eiköhän kohta siis pukkaa julkaisua kyseisestä aiheesta!

   Kiitos vinkistä joka tapauksessa ja superkiitos kommentista. :)

   Poista