tiistai 12. helmikuuta 2013

PaperiruusuPaperiruusun tekemiseen tarvitset: 

sakset 
paperia (kreppipaperia/paperia/sanomalehteä jne → tse käytin vanhan kirjan sivuja) 
kynän 
kutomapuikon 
liimaaLeikkaa paperista yksi suuri suorakulmio (varsi), aidan näköinen kappale (kukan keskusta) sekä terälehtiä haluamasi määrä. Mitä enemmän terälehtiä, sitä täyteläisempi ja vaativampi kukka. Ohjekuvissa näkyvien kappaleiden koko on viitteellinen. Työ ei ole kovin tarkkaa, joten kappaleet voi leikata täysin silmämääräisesti. Mitä suuremman ruusun haluaa, sitä suurempia kappaleiden tulee olla.
Kieritä varsi-kappale (suorakulmio) kynän ympärille pituussuunnassa. Liimaa reunasta kiinni. 
Seuraavaksi kieritä kukan keskusta-kappale (aidan näköinen) kutomapuikon ympärille ja liimaa reunasta kiinni. Aseta keskusta-kappale leikkelemättömästä päästään varren sisään ja liimaa kiinni. (Kierittämiset voi tehdä myös käsin tai jollakin omavalintaisella välineellä. Oleellista on, että varsi on hieman keskustaa isompi, jotta keskusta mahtuu varren sisään.)
Kun keskusta on kiinnitetty, siirrytään työstämään terälehtiä. Terälehtien määrän voit valita itse. Aseta terälehden keskelle ja alareunoihin liimatipat. Kiinnitä terälehdet yksi kerrallaan varren ympärille kuvien osoittamalla tavalla. Työnteko sujuu helpoiten, kun annat varren ja keskustan kuivua ennen terälehtien kiinnitystä. Itse olen liian kärsimätön sellaiseen, minkä johdosta työympäristöni (ja minä itse) on aina liiman peitossa.

Terälehtien reunoja voi taittaa, jolloin kukan ulkomuoto muuttuu. Tietysti kukkia voi halutessaan jopa koristella esimerkiksi hileliimalla, hileillä, tarroilla, maalilla yms. Jokaisesta ruususta tulee erilainen. Alla kuva kahdesta omastani.Mikäli terälehtien alareunat eivät tahdo pysyä kiinni, voit liimata niiden ympärille nauhamaisen suorakulmion (tai käyttää teippiä). Yllä olevan kuvan oikeanpuoleisessa kukassa on tehty näin. 

Itse pyrin tarkoituksella käyttämään materiaaleja mahdollisimman vähän, mutta halutessaan kukkien kasaamisessa voi käyttää apuna muun muassa lankaa tai paperinarua. Varmasti lopputuloksesta tulisi hieno niidenkin avulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti