lauantai 16. maaliskuuta 2013

Mikron puhdistus ruokasoodalla

Mikroaaltouunin puhdistus on tarkkaa puuhaa. Vaikka käyttäisi laimennettuakin pesuaineliuosta, mikron huuhtelu on työlästä. Itse käytän helppoa ja nopeaa kikkaa, nimittäin ruokasoodaa! (Ohje koskee mikron sisäpintojen puhdistusta. Lautanen sekä pyörittävä teline pestään erikseen, muiden astioiden joukossa.)

Alla kaksi kuvaa lähtötilanteesta. Mikroni on ollut tämän näköinen jo hyvän aikaa. Kyse ei siis ole vasta sotkeentuneesta pinnasta.Täytä mikronkestävä astia (esim. muki, lautanen, kulho) vedellä. Annostele veden sekaan kaksi kukkuraista teelusikallista ruokasoodaa. (Jos käytät virallisia mittoja, 3 teelusikallista tai 2 ruokalusikallista riittää.) Sooda on halpaa sekä monipuolista. Kuvassa näkyvä purkki maksoi noin yhden euron. Ruokasoodan määrää voi tietenkin aina lisätä, jos sotku ei tunnu lähtevän. Vedenkään määrä ei ole kiveen kirjattu.


Aseta astia mikroon. Lämmitä sitä mikron tehosta riippuen n. 3 minuuttia. Jos mikrosi ei ole kovin tehokas, pidä astiaa pidempään. Veden mukana ruokasoodaa höyrystyy mikron sisäpinnoille.


Pyyhkimiseen voit käyttää mitä tahansa linaa/pyyhettä. Itse käytän mikrokuituliinoja, jotka käytän tarpeen vaatiessa pesukoneessa.

Mikrottamisen jälkeen poista astia. Lika irtoaa mikron sisäpinnoilta pyyhkimällä. Et joudu käyttämään voimaa etkä puhdistusainetta. Huuhtelukaan ei ole tarpeellista, sillä ruokasooda on täysin vaaratonta. Työ on valmis pyyhkimisen (itseltäni kului aikaa suurin piirtein minuutti) jälkeen. Tässä lopputulos:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti