lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kahvipakettikori

Yläasteella tein ensimmäisen korini kahvipaketeista. Kyseinen kori tahriintui vuosia sitten niin pahasti, että se piti hävittää. Näin ollen en voi jakaa kuvaa työstä, mutta pystynpä näyttämään, millaisen korin sain tällä kertaa aikaiseksi.

En osaa sanoa tarkalleen, kuinka monta kahvipakettia yhteen työhön tarvitaan, sillä en laskenut omaa menekkiäni. Tietysti määrään vaikuttaa myös työn sekä suikaleiden/päreiden koko. Alla olevassa kuvassa näkyvät paketit kattavat noin 2/3 kokonaismenekistä.

Avaa ja puhdista paketit. (Toisille riittää purujen pois pyyhkiminen; itse pesin paketit tiskiaineella.)


Leikkaa paketti puoliksi kuvan osoittamassa suunnassa.


Ompele puolikkaat kiinni toisiinsa pituussuunnassa. Kiinnitä huomiota, kummalle puolelle sauma jää. Tein hopean korin, joten jätin ylimääräiset osat Juhla Mokka -puolelle.


Nyt kappaleista taitellaan ja ommellaan valmiit suikaleet/päreet. Voit itse päättää, miten suikaleet taittelet. Oleellista on, että päreistä tulee suurin piirtein yhtä leveät. Alla esiteltynä kaksi erilaista taittelutapaa, joita itse käytin saman korin tekoon.


Seuraavaksi punotaan pohja: (Itse punoin koossa 5x5 suikaletta.)


Kun pohja on tehty, aletaan työstämään korin seiniä. Niitä varten täytyy askarrella lisää suikaleita/päreitä. Näistä suikaleista ommellaan umpinaisia renkaita. Renkaan ympärysmitan täytyy vastata korin pohjan piiriä. (Ks. kuvan punainen viiva.) Mittaa lukemat tarkasti, sillä kori jää löysäksi, jos renkaasta tulee liian suuri. Jos rengas on liian tiukka, suikaleita ei mahdu pujottelemaan oikein.


Ja pujottelu jatkuu: (Pyykkipojat ovat hyviä apuvälineitä.)Kun korin seinät ovat tarpeeksi korkeat tai suikaleiden pituus alkaa lähentyä loppuaan, pujotellaan viimeinen kerros. Viimeisessä kerroksessa renkaita laitetaan kolme päällekkäin. Suikaleiden päät voi sitten pujotella piiloon kolmen renkaan sisään/lomaan. (Tällä kertaa tosin kokeilin itse hieman erilaista tekniikkaa. Laitoin vain kaksi rengasta päällekkäin ja liimasin suikaleiden päät niiden sisään.)


Tällaisen korin sain siis tällä kertaa aikaiseksi. Taustalla näkyy myös itse maalaamani liljataulu.

2 kommenttia:

 1. Kiitti paljon Anneli :) Oli oikein selkeät ohjeet ja kuvat . Oletko tehnyt koskaan kantohihnoja, ja jos olet kuinka teit ne ja kiinnitit ? Kiitti paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Olen pitäytynyt kori-linjalla, joten ikävä kyllä kantohihnoihin käytetty tekniikka ei ole minulle tuttu. En myöskään ole kokeillu punomista ns. viistoon, vaikka sitä usein kasseihin sovelletaankin.

   Hyvä että tästä oli sinulle hyötyä!

   Poista