lauantai 15. helmikuuta 2014

Aura-matto

Virkkasin Aura-maton Kangasaitan ohjeen mukaan tummanharmaasta trikookuteesta. Käytin koukkua nro 8. Päättelin työn pujottelemalla kuteen päät työn sekaan kanavaneulan avulla. Varmistin maton kestävyyden ompelemalla päätellyt kuteet kiinni työhön silmäneulalla sekä ompelulangalla. Virkatessa työ ei tuntunut asettuvan kauniisti; välillä silmukoita tuntui olevan aivan liikaa, välillä taas liian vähän. Noudatin kuitenkin ohjetta uskollisesti. Kastelin valmiin maton ja annoin sen kuivua tasaisella pinnalla. Pienen avustuksen jälkeen se suostui oikenemaan.


2 kommenttia:

 1. No yritän muistella, miten ensiajatukseni matosta muotoutui.
  Eli, kyllä on hienoa nähdä, miten taitavia käsitöitä sinä jatkuvasti työstät. Äitisi "sinne päin" -tyyli ei onneksi ole periytynyt, vaikka käsillätekemisen ilo taitaa osaksi olla geeneissä. ( itse haluan niin ajatella... )
  kotisi on täynnä kaunista ja omakätisesti tehtyä. Toivon tekemisen iloa jokaiseen edessä olevaan päivääsi. Smile ( kun en osaa sitä merkkiä täältä löytää )!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töideni jälki saattaa ehkä näyttää asialliselta (sellaiseksi ne pyrin saamaan), mutta usein erityisesti opettajani ovat kauhistelleet taipumustani soveltaa ja rikkoa sääntöjä käsitöiden suhteen. Oman kokemukseni mukaan työnteko on hauskempaa, kun "menee vähän sinnepäin" tai valmistaa kokeilun, ei kaavan avulla. :D

   Tekemisen ilo kulkee voimakkaasti perhepiirissä; olen samaa mieltä. :)

   Kiitos kaunis!

   Poista