tiistai 13. toukokuuta 2014

Virkattu poncho

Ponchonkin voi pukea usealla eri tavalla, kun yläosan jättää tarpeeksi suureksi. Kuvien osoittamien tapojen lisäksi virkkaamaani ponchoa voi pitää esimerkiksi niin, että toinen tai molemmat olkapäät näkyvät sen alta.
Ponchon alareunaan olen virkannut puoliympyröitä. Virkatun puoliympyrän ohje löytyy täältä.

8 kommenttia:

 1. Tulipas siitä erittäin onnistunut ja kaunis. WAU! Ei voi muuta sanoa. Työnsä siinä oli mutta ehdottomasti sen arvoinen! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan upea! Voiko tästä saada ohjeen tänne blogiisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Suunnittelin työtä samalla, kun etenin. Minulla ei siis ole tarjota kunnollista ohjetta. Valmistusperiaate on kuitenkin esitetty julkaisun viimeisessä kuvassa kohtalaisen selkeästi. Kaipaisitko jonkinlaista lisäselitystä avaamaan kuvan ohjeita?

   Poista
  2. IHANA <3 Montako silmukkaa sulla oli aloituksessa? Ja kuinka paljon sulla meni lankaa tuohon? :) en saa oikeen kiinni ohjeesta, mutta... ^.^

   Poista
  3. Annan sanallisia lisäohjeita mielelläni, jos osaat nimetä hieman tarkemmin, mikä jäi epäselväksi. Kuva osoittaa, miten pylväskerroksista siirrytään isoäidinneliö-kerroksiin sekä sen, miten levennys tapahtuu. Langan menekkiä en ikävä kyllä tiedä. Virkkasin ponchon 100% puuvillalangalla, jonka koukkusuositus oli 3. (Käytin nroa 3.)

   En laittanut aloitussilmukoiden määrää näkyville, koska loppujen lopuksi sillä ei ole väliä. Silmukkamäärä riippuu virkkaajasta, vaatteen vastaanottajasta, langasta ja koukusta. Suosittelen, että virkkaat ketjusilmukkajonon, jonka pituus piiriin asetettuna vastaa sitä kokoluokkaa, jota haluat ponchosi yläreunan piirin edustavan. Oman ponchoni yläreunan piirin pituus senttimetreinä on noin 92.

   Toivottavasti tämä vastaus auttoi ainakin näin aluksi!

   Poista
  4. Mahtavaa. Tuo auttoi jo paljon. :) Palaan kyllä asiaan jos jotain ilmenee. KIITOS!

   Poista
  5. Kiitos itsellesi ja virkkailun iloa! :)

   Poista