perjantai 27. toukokuuta 2016

Unisieppari virkatulla keskuksella


Ensimmäistä kertaa päätin askarrella unisiepparin hyödyntämällä virkkausta. Pidän kovasti lopputuloksesta!

Keskusta on virkattu puuvillalangalla, jonka koukkusuositus on 2 mm. Käytin koukkua nro 2, ja halkaisijaksi tuli 18,5 cm. Siepparin kehän halkaisija on 20 cm eli juuri sopivasti jäi kuvio vajaaksi, jotta sain kiinityksen yhteydessä lisättyä helmet koristeeksi. Alla keskustan virkkausmalli:

4 kommenttia:

 1. Jee, kiitos ohjeesta! Pääsin projektini kimppuun nopeammin kuin olin luullut, kun löysin lyhyellä etsimisellä tämän mieleisen kuvion ja kuvallisen ohjeen, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista ja iloa askarteluihin! :)

   Poista
 2. Kiitos ihanasta ohjeesta! Osaisitko neuvoa noviisille miten tuo neljän pylvään yhteen virkkaaminen tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän parhaani. :)

   Normaalisti pylvästä virkatessa otetaan ensin lanka koukulle, minkä jälkeen haetaan lanka uudelleen nurjalta puolelta. Tässä vaiheessa koukulla on 3 lenkkiä.

   Normaali pylväs valmistuisi kahdella langanvedolla (ensin kahden ensimmäisen lenkin läpi, sitten kahden jäljelle jäävän).

   Kun pylväitä virkataan yhteen, yllä mainituista langanvedoista tehdään ainoastaan ensimmäinen. Koukulle jää siis kaksi lenkkiä ja pylväs ikään kuin vajaaksi.

   Tässä vaiheessa aloitetaan uusi pylväs. Myös siitä jätetään viimeinen langanveto tekemättä, jolloin koukulle jää kolme lenkkiä.

   Samaa periaatetta jatketaan, kunnes 4 "pylvästä" on tehty ja koukulla on lenkkejä 5.

   Koska "pylväät" ovat nyt valmiit, otetaan lanka koukulle ja vedetään kaikkien viiden lenkin läpi yhtä aikaa. Neljä pylvästä on virkattu yhteen!

   Toivottavasti tämä sanallinen ohje auttaa. Kerrothan, jos kaipaat lisäapua. Kiitos kehusta ja iloa virkkailuihisi. :)

   Poista